CDO Heist-op-den-Berg kookt met anderstaligen


Vrijdag maakten de leerlingen van het CDO Heist-op-den-Berg wafels klaar met en voor de anderstalige mensen van de Babbelberg.

Het Centrum Deeltijds Onderwijs (CDO) vindt het enorm belangrijk dat jongeren goed worden voorbereid op hun 'wereldburgerschap' en werkt sinds dit jaar samen met vzw School zonder racisme.
"In de week van 22 februari tot en met 26 februari hebben we kooksessies georganiseerd met anderstalige mensen uit Heist-op-den Berg, in samenwerking met de mensen van de diversiteits –en integratiedienst", zegt Tom Heiremans van het CDO Heist-op-den-Berg. "Na een korte voorbereiding in de lessen PAV/MVT zijn we maandag en dinsdag gaan koken met mensen uit Egypte en Tunesië. Dit was een enorme verrijking voor onze jongeren, omdat we de leerstof uit de lessen konden gebruiken in een levensechte context."

"Vrijdag bakten we Brusselse wafels voor de mensen van de Babbelberg. De Babbelberg geeft anderstalige mensen uit Heist-op-den-Berg de mogelijkheid om samen te komen om aan hun Nederlands te werken."

"Deze kooksessies waren een enorm succes. Onze jongeren hebben kunnen kennismaken met andere culturen door met deze anderstalige mensen uit Heist-op-den-Berg te praten. Ze proefden ook van enkele heerlijke exotische gerechten", besluit Tom Heiremans.

https://heistleeft.be/nieuws/cdo-heist-op-den-berg-kookt-met-anderstaligen

School: 
claudine.vanderbeek@telenet.be